centrale verwarming aardgas Kortrijk

De condensatieketel op aardgas

Waarom aardgas?

Aardgas is een milieuvriendelijke en betrouwbare energiebron, waarbij u kunt genieten van optimaal comfort. Aardgas is ook de zuiverste van de fossiele brandstoffen. Bij de verbranding komt namelijk geen zwaveldioxide vrij. Ook de uitstoot van koolstofdioxide en stikstofdioxide blijft beperkt.

De installatie of overschakeling is heel eenvoudig daar het hele systeem van centrale verwarming kan worden behouden. En een opslagtank is niet meer nodig. U hebt enkel een aansluiting op het aardgasnet en een aardgasketel nodig.

Welk toestel kiezen?

U kan kiezen tussen een wandketel of een vloermodel. Wandketels hebben het voordeel dat ze zeer compact zijn en ze nemen geen vloeroppervlakte in beslag. Ideaal voor kleinere woningen of appartementen. Vloerketels nemen meer plaats in maar zijn dan wel beschikbaar in grotere vermogens.

Voor de 'gesloten' toestellen heb je geen schoorsteen nodig. De aanvoer van lucht en de afvoer van verbrandingsgassen gebeurt door dezelfde dubbelwandige pijp in de muur. Bij 'open' toestellen gaan de afvoergassen langs de schoorsteen. Ze nemen lucht uit de ruimte waarin ze zijn opgesteld zodat voldoende verluchting zeker nodig is.

De ketel wordt niet of nauwelijks vervuild bij de verbranding van aardgas. Daardoor blijft het rendement van een aardgasketel gedurende het hele stookseizoen constant. Bovendien vereisen de toestellen weinig onderhoud. Maar het wordt nog beter als je aardgas gebruikt in combinatie met een condensatieketel van Daalderop of Vaillant. Die zijn uitermate zuinig doordat ze niets van de energie laten verloren gaan. Je herkent ze aan het label HR-TOP.

Als u vragen hebt in verband met condensatieketels op aardgas, aarzel niet om loodgieter Laurent Desauw te Kortrijk te contacteren! We helpen u graag verder.